KING_Foto

Bouwaanvraag

Welkom aan mijn website, als de bouwaanvraag architect KING heb ik veel ervaringen met verschillende soorten vergunningen/ meldingen in Amsterdam en omstreken. King Architecten is een onafhankelijk bouwkundig advies- en ontwerpbureau gespecialiseerd in ontwerpen, bouwbegeleiding, bouwkundige advies en natuurlijk het indienen en verzorging van bouwaanvragen.  

Soms kunt u bouw- of verbouwplannen vergunningsvrij uitvoeren, toch geldt voor de meeste verbouwingen dat er een bouwaanvraag aangevraagd moet worden en soms is alleen een melding voor nodig.

Vergunningsvrij
U heeft een vergunning nodig als u wil bijvoorbeeld een dakterras/ dakopbouw plaatsen onder het kruimelbeleid van Amsterdam. Het slopen van een dragende wand of het vervangen van kozijnen En nog veel meer maar er zijn veel u kunt vergunningvrij doen, bijvoorbeeld een 4m uitbouw.

Ontwerp en Bouwkundige advies
Als architect en bouwkundige kan KING u de juiste ontwerp en bouwmogelijkheden advies geven. Wat past binnen u budget, het gebouw, uw wensen en de problemen oplossen.

Het indienen van de bouwaanvraag
Het indienen van de aanvraag geschiedt via www.omgevingsloket.nl, dit gaat tegenwoordig volledig digitaal. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of dat ik het doen. Als ik de ‘Gemachtigde bedrijf’ ben dan verzorg ik ook alle communicatie met de gemeente. Ik rekenen voor het indienen van de aanvraag GEEN extra kosten, zie hierboven genoemde prijzen. Op het moment van het verlenen van de opdracht hoeft u in principe nergens meer naar om te kijken.

Wat kost het aanvragen van een omgevingsvergunning?
De kosten van het tekenwerk bedragen 850,- euro exclusief 6% btw en berekeningen.
Bedragen betreffen niet omvangrijke bouwaanvragen.

Hoe lang duurt een bouwaanvraag?
Vergeet niet dat de gemeente 8 weken voor het verlenen van de vergunning neemt, dus houd daar in uw planning rekening mee. Die kunnen ook zonder reden een vergunning met zes weken verlangen.

Gemeente en Welstand
Ik heb een goede relatie met de gemeente en welstand en zorg in goed overleg dat uw aanvraag een succes wordt. Mijn bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen worden door alle overheidsinstanties goedgekeurd en zijn conform de huidige regelgeving

Leges
Houdt ook rekening met leges van het stadsdeel. Dit zijn kosten die de gemeente in rekening brengt voor het indienen van een bouwaanvraag. Dit is een percentage van de ingeschatte kosten, De percentage is per stadsdeel anders.

Monumenten
KING heeft veel ervaringen met monumenten u heeft altijd een bouwaanvraag voor nodig. Voor kleine aanpassingen en voor meer ingrijpende wijzigingen interne veranderingen. De vereiste tekeningen is meer uitgebreid en het aanvraag proces is langer.

Handige tips:
Als u niet zeker weet of u een bouwaanvraag moet aanvragen adviseer ik u om de vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl te doen.

Een andere handige website is www.amsterdam.welstandinbeeld.nl. Hier kunt u het betreffende adres invoeren daardoor welke eisen uw plannen moeten voldoen worden aangegeven en of deze vergunningsvrij zijn of niet.

Voor verder toelichting ? of hulp nodig kunt u mij bellen 06 55967532